Technovation Challenge Girls impulsa l’emprenedoria digital femenina a Lleida
- El projecte convida a equips femenins amb integrants d’entre 10 i 18 anys a crear aplicacions mòbils que ajudin a resoldre problemes socials - Tretze participants de Lleida van prendre part en la darrera edició
- El projecte convida a equips femenins amb integrants d’entre 10 i 18 anys a crear aplicacions mòbils que ajudin a resoldre problemes socials - Tretze participants de Lleida van prendre part en la darrera edició
El projecte Technovation Challenge Girls ha obert convocatòria a Lleida perquè equips femenins amb integrants d’edats compreses entre els 10 i 18 anys proposin aplicacions digitals per resoldre problemes socials.
Els grups interessats poden contactar a l’adreça electrònica girls4change-lleida@ciberespiral.org per iniciar el treball i acordar l’assignació de la mentora que guia cada projecte. Les aplicacions mòbils hauran d’estar enllestides a mitjans d’abril de 2020 i seran presentades en una universitat de Barcelona.
La nova edició d’aquest certamen s’ha presentat aquesta tarda a la Mediateca de l’Institut Municipal d’Educació, en un acte on el protagonisme ha estat per a les joves de Lleida que l’any passat van participar-hi -moltes de les quals repetiran en la nova edició- i per a les mentores d’aquest projecte que vol impulsar l’emprenedoria digital femenina.
En el Technovation Girls del passat curs van prendre part tretze nenes i joves dels Instituts Torre Vicens, Guindàvols i Joan Oró de Lleida, de primer, segon i quart d’ESO.
Les aplicacions digitals que van presentar des de Lleida proposaven l’aplicació de l’economia circular en l’intercanvi de material escolar, suport per a malalts d’Alzheimer, gestió de les emocions i un sistema de voluntariat per donar suport a persones benvingudes.
Als equips participants, l'organització els planteja el repte d’identificar un problema de caràcter social i local i de proposar solucions dissenyant, creant i programant una App mòbil.
Els equips -que, en molts casos, es creen des dels mateixos centres educatius tot i que també es poden presentar de manera autònoma- compten amb el guiatge i el suport d’una mentora, que s’aporta des de l’àmbit universitari, empresarial i institucional que coopera amb aquest projecte.
La nova edició de Technovation Challenge Girls, impulsada per l’Associació Espiral, amb el suport de la Generalitat, compta amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, de firmes vinculades al món tecnològic a través de l’Associació d'Empreses de Tecnologies de la Informació de Lleida (AETI) i de l’Ajuntament de Lleida. Una entitat sense ànim de lucre, Technovation Challenge, organitza aquest projecte a escala global que escull les millors apps entre les que es presenten des d’arreu del món, a través de diferents fases classificatòries.
Juntament amb la regidora d’Educació, Sandra Castro, a la presentació han assistit Josep Ramon Freixanet, president d’AETI; Rosa Prats i Juliana Fernandes, impulsores de Technovation Challenge Lleida; Miquel Aran, gerent del Parc Científic de Lleida, i Maria Teixidor, emprenedora, advocada i cofundadora de l’empresa B-Resol, una aplicació de referència en la lluita contra el bullying. Teixidor ha animat les joves a seguir treballant en l'àmbit tecnològic.
L’Ajuntament de Lleida posa a disposició de les noies que s’animin a participar-hi i de les persones que vulguin fer de mentores el Centre Municipal d’Iniciatives Juvenils, la Mediateca Municipal i el Casal de la Dona, amb els seus equipaments informàtics i connexió a Internet.