Informes

  • Estudi sobre la situació de les dones al municipi de Lleida

    L’estudi que us presentem és el resultat d’un treball de recerca finalitzat els darrers mesos de 2019 i que s’ha revisat i ampliat al llarg de 2020. És el fruit d’un compromís adquirit amb el III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2017-2021 i també del compromís que assumeix l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida d’impulsar la transversalitat de gènere i de fer les polítiques feministes des de tots els àmbits de l’acció municipal.

  • Disseny dels espais públics de relació des de les necessitats de la infància i de les persones cuidadores. Confluint mirades.

    Des de la perspectiva feminista l’espai públic en relació amb la vida quotidiana s’esdevé en espais diversificats: de xarxa i suport a les cures, espais coeducatius i de socialització, segurs i lliures). Atenent a aquesta conceptualització, el disseny de l’espai públic en relació amb les necessitats de la infància i de les persones cuidadores es planteja a través del disseny universal i inclusiu, apostant per la zonificació, amb diferents objectius i partint dels principis de senyalització, amabilitat, fluïdesa de circulació, visibilitat i seguretat. L’objectiu general d’aquest quadern és fer un pas endavant cap a un urbanisme feminista que pugui transformar la manera de viure en el dia a dia als nostres barris, pobles i ciutats, tot repensant l’entorn de manera comunitària.

  • Construïm barris des de l’urbanisme feminista

    Aquest quadern parteix d’una reflexió crítica sobre l’urbanisme i la manera com les ciutats han estat dissenyades. Ens proporciona eines, idees i perspectives per transformar aquesta realitat i construir barris que siguin realment inclusius, justos i feministes.